Makaron orecchiette z boczkiem i oscypkiem

4.5 (193 ocen)

  • 35 min

Taka nasza wariacja na temat makaronu, boczku i oscypka. Wyszło przesmacznie.

  • 35 min

Składniki:

  • 300 g makaronu orecchiette
    250 g boczku wędzonego
    1 duża cebula
    1 łyżka oleju
    150 g oscypka
    3 łyżki słodkiej śmietany 18%
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron orecchiette z boczkiem i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orecchiette con bacon e oscypek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy.

    Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia.

    Oscypek kroimy w kostkę.

    Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy.

    Podajemy od razu z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować