Mięso potrzebuje specjalnej oprawy.Ten wspaniały,ostry i aromatyczny sos pomidorowy na pewno zwiększy apetyt na nasze mięsne dania.Pasuje do nachos z serem.Jest wyrazisty i niezbędny podczas imprez.
Ostry sos salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, zmiksować. Limonkę przekroić na pół, z połowy wycisnąć sok. Pomidory cherry umyć,pokroić w drobną kostkę.
2.Do miseczki wrzucić pokrojone pomidorki cherry oraz pomidory z puszki, zmiksowaną cebulę (jeśli ktoś woli może być drobno posiekana) wlać sok z limonki, doprawić kolorowym pieprzem,solą i cukrem. Papryczki pokroić drobno,wrzucić do sosu. Posypać pieprzem, udekorować kolendrą i ostrymi papryczkami. Można dodać posiekany ząbek czosnku.
Komentarze