Ostry sos salsa

4.49 (151 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mięso potrzebuje specjalnej oprawy.Ten wspaniały,ostry i aromatyczny sos pomidorowy na pewno zwiększy apetyt na nasze mięsne dania.Pasuje do nachos z serem.Jest wyrazisty i niezbędny podczas imprez.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory w puszce (krojone): 400 gramów
    - papryczki peperoni (lub jalapeno (usunąć pestki)): 2 sztuki
    - limonka: 1 sztuka
    - kolorowy pieprz (grubo mielony): 2 szczypty
    - pomidory cherry: 4 sztuki
    - kolendra (świeża,posiekana): 1 łyżeczka
    - cukier brązowy: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - cebula czerwona (mała): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Ostry sos salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, zmiksować. Limonkę przekroić na pół, z połowy wycisnąć sok. Pomidory cherry umyć,pokroić w drobną kostkę.
  • sos salsa 2. Do miseczki wrzucić pokrojone pomidorki cherry oraz pomidory z puszki, zmiksowaną cebulę (jeśli ktoś woli może być drobno posiekana) wlać sok z limonki, doprawić kolorowym pieprzem,solą i cukrem. Papryczki pokroić drobno,wrzucić do sosu. Posypać pieprzem, udekorować kolendrą i ostrymi papryczkami. Można dodać posiekany ząbek czosnku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Limonka Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować