Ostry różowy sos

4.99 (143 ocen)

Łatwy do przygotowania, pyszny dip

Składniki:

  • ½ szkl majonezu
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżeczka cukru
    Pół łyżeczki suszonego tymianku
    Szczypta ostrej papryki
    1 łyżeczka soku z cytryny
    Sól
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dip

Ostry różowy sos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez, musztardę i ketchup wymieszać na jednolity kolor. Dodać cukier, tymianek, paprykę i sól do smaku. Rozprowadzić sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie ucierać. Odstawić na 2 godzimy do lodówki.

Porady

Sos nadaje się do wędlin, zimnych mięs pieczonych czy jajek ugotowanych na twardo. Polecam

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować