Ostra zupa z tortellini

0 (0 ocen)

Rozgrzewająca, sycąca i smaczna zupa.

Składniki:

  • 250 g tortellini z serem
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    czerwona papryka
    duża marchew
    słoiczek koncentratu pomidorowego ( 190g)
    2 cebule
    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    kilka ząbków czosnku
    sól, pieprz, zioła prowansalskie, maggi , ziele angielskie,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa meksykańska Torty

Ostra zupa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini zagotowujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy, studzimy.
    Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z mięsem , podsmażamy na złoty kolor.
  • 2. Marchew obieramy kroimy w plasterki, przekładamy do garnka zalewamy 2 litrami wody, wsypujemy ziele angielskie, gotujemy kwadrans. Po tym czasie dodajemy z patelni mięso.
  • 3. Paprykę myjemy, kroimy w drobne cząstki przekładamy.
    Dodajemy koncentrat. Gotujemy kwadrans.
  • 4. Dodajemy fasolę i kukurydzę. Mocno doprawiamy.
    Na końcu przekładamy tortellini.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować