Oscypek w cieście francuskim

4.5 (146 ocen)

  • 20 min

Kolejna odsłona mojego ulubionego serka. Zrobiłam dla spóźnionych kolędników i nie zdążyłam nawet skosztować....Ale to jeszcze bardziej cieszy...

  • 20 min

Składniki:

  • i opakowanie ciasta francuskiego
    3 oscypki
    12 pasków papryki konserwowej
    6 strączków fasolki szparagowej konserwowej

    Ja wykorzystałam słoik ze spiżarni MIX warzywny (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mix-warzywny-w-zalewie-2)
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Oscypek w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Oscypek w cieście francuskim 1. Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów na każdym układamy pasek papryki, 1/2 strączka fasolki szparagowej i 1/4 oscypka.
    zwijamy, sklejamy.
  • Oscypek w cieście francuskim 2. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min temp. pieczenia 180st.
    Pierwsze zapiekam dół a następnie podnoszę do góry i ustawiam przypiekanie.

Porady

Farsz można dowolnie komponować: ogórek konserwowy, kiszony, wędlinka itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować