3 jajka
0,5 laski zwyczajnej lub wiejskiej kiełbasy
1 mała cebula
0,5 czerwonej papryki
5 czarnych oliwek
4 plastry żółtego sera
3 łyżki mąki pszennej
Szczypiorek
Ketchup
Sól, pieprz, chili
Omlet na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę obrać ze skóry i pokroić razem z warzywami w kostkę i podsmażyć chwilkę na patelni. Ostudzić. Jajka ubić z odrobiną soli, pieprzu i chili na puch, zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę. Krótko zmiksować. Kiełbasę z warzywami połączyć z ubitymi jajkami i wylać na patelnię. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Gdy wierzch omletu się zetnie przewrócić na drugą stronę położyć ser i przykryć pokrywką. Przełożyć na talerz po roztopieniu się sera. Posypać posiekanym szczypiorkiem i ozdobić ketchupem.
Komentarze