OMLET BISZKOPTOWY Z MUSEM JAGODOWYM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Leciutki, puszysty..biszkoptowy omlecik....Do tego aksamitny mus jagodowy...Czego chcieć więcej? Bitej śmietany :) Jej dodatek dopełnia całości ;)

  • 45 min

Składniki:

  • szklanka musu jagodowego
    4 jajka
    3 łyżki mąki
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka soli
    1/2 szklanki śmietany kremówki
    cukier puder do smaku- do kremówki

Omlet biszkoptowy z musem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soli. Dodajemy żółtka, nadal miksujemy. dodajemy mąkę, mieszamy. Smażymy z obu stron zrumieniąjąc. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy cukru pudru do smaku.Omlet wykładamy na talerz. Połowę smarujemy musem jagodowym, składamy na pól. Dekorujemy bitą śmietaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy