Omlet biszkoptowy

5 (142 ocen)

Propozycja na śniadanko. Coś innego niż tradycyjne kanapki.

Składniki:

  • Porcja na 1 omlet:
    3 jajka
    1 op. cukru wanilinowego
    25 g mąki
    15 g masła

    Dekoracja według uznania
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Omlet Omlet biszkoptowy

Omlet biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek.
    Białka ze szczyptą soli ubijamy na pianę.
    Żółtka ucieramy z cukrem wanilinowym.
  • 2. Do żółtek dodajemy mąkę,mieszamy. Dodajemy po trochu ubite białka i delikatnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Wlewamy masę biszkoptową i smażymy z obu stron na złoto.
    Dekorujemy według uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować