Omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam śniadania z jajkami w roli głównej. Omlet to szybki, tani i bardzo smaczny sposób na dobry początek dnia. Omlet ze szpinakiem nie tylko wygląda bajecznie, ale także świetnie smakuje.

  • 15 min

Składniki:

  • Omlet:
    2 duże jajka
    1 łyżka mleka 0,5%
    1 łyżeczka oleju
    50 g szpinaku (baby)
    sól (do smaku)
    czarny pieprz (do smaku)
    1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
    Dodatkowo:
    6 pomidorków koktajlowych
    1/2 czerwonej papryki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Omlet Jajko

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócić w misce z przyprawami i mlekiem. Na patelni podgrzać olej, dodać szpinak i smażyć chwilę. Wlać jajka, patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się spodu. Omlet można obrócić i podsmażyć z drugiej strony. Przełożyć na wygrzany talerz, napełnić pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, papryką, posypać szczypiorkiem i zwinąć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować