Omlet z salami i serem

4.5 (166 ocen)

Puszysty i pożywny omlet. Idealny na śniadanie.

Składniki:

  • 6 jajek
    50 ml mleka
    szczypta soli
    przyprawy: koperek, lubczyk, curry
    Dodatki:
    8-10 plasterków salami
    lekko pokruszone 2 plastry sera białego wędzonego
    8-10 plasterków sera żółtego lub starty ser na tarce
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Omlet z salami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z mlekiem i przyprawami ( można ubić trzepaczką) - im więcej piany tym omlet będzie bardziej puszysty.
    Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju. Wylać masę jajeczną. Smażymy aż spód i boki będą ścięte. Następnie je podważamy i delikatnie podlewamy warstwą z wierzchu. Na omlecie układamy salami i sery. Przykrywamy do momentu aż omlet będzie odpowiednio ścięty a ser roztopiony. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować