Naleśniki z szynką i mozzarellą

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Zapiekane naleśniki z szynką, pomidorem i mozzarellą

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    szczypta soli

    3 plasterki szynki
    1 duży pomidor
    1 kulka mozzarelli
    pół pęczka szczypiorku
    kilka listków bazylii
    przyprawa do mozzarelli
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Szynki Ser

Naleśniki z szynką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka, jajek, oleju i soli rozmieszać ciasto, odstawić na ok. 20 min. Usmażyć naleśniki bez tłuszczu (z podanych składników wychodzi ok. 6 naleśników o śr. 20 cm). Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę i pomidora pokroić. Szczypiorek posiekać. Na połowie naleśnika ułożyć kolejno: mozzarellę, szynkę, pomidora, szczypiorek i bazylię. Wszystko posypać przyprawą i pieprzem. Złożyć naleśnik na pół. Wierzch posypać mozzarellą. Ułożyć na blaszce i zapiekać w piekarniku w temp. 180°C, aż ser się roztopi. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować