OMLET Z BALERONEM, SEREM I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealny na śniadanie czy kolację, a przy tym bardzo sycący.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA DWA RAZY TYLE CO NA ZDJĘCIU:

    CIASTO:
    7 dużych jaj
    6 łyżek mąki
    1/3 szklanki wody
    sól, pieprz
    łyżka ziół prowansalskich

    oraz:
    150 g baleronu w plastrach
    150 g startego sera żółtego
    100 g pieczarek

    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko Wędliny Ser

Omlet z baleronem, serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składnikow na ciasto ręcznie lub mikserem wyrobić jednolitą masę.
  • 2. Do ciasta dodać pokrojony na kawałeczki baleron, starty ser i starte na grubej tarce pieczarki.
  • 3. Smażyć omlety lub mniejsze ,,omleciki,, na rozgrzanym oleju, potem na wolnym ogniu często przewracając.

Porady

Lepiej do smażenia używać małej patelni. Ja użyłam za dużej i musiałam na patelni przekroić omlety na ćwiartki, bo inaczej by się rozwaliły przy przewracaniu. :) Świetnie smakuje posmarowany majonezem i posypany ziołami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Pieczarki Ser żółty Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować