Omlet z otrębami, orzechami i dżemem

4.5 (187 ocen)

  • 10 min

Jest to mój ulubiony omlet, nie ma tygodnia bym go nie zrobiła. Zaraziłam tym swoje rodzeństwo, znajomych.Wyjątkowość zawdzięcza tym, że jest zdrowy, pożywny a zarazem bardzo smaczny! Połączenie orzechów, otręb i troche słodyczy w postaci dżemu czyni go NAJLEPSZYM z OMLETÓW

  • 10 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - otręby owsiane (można dodać również trochę żytnich czy innych)
    - orzechy

Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Omlet

Omlet z otrębami, orzechami i dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Przygotowanie składników (w pudełku zblendowane otręby z orzechami)
  • krok 2 2. Wrzucamy składniki ; dwa jajka, otręby, orzechy, ewen. suszone jagody goji, żurawina
  • krok 3 3. Mieszamy
  • krok 4 4. Wlewamy na patelnie
  • przewracamy gdy się zarumienii 5. Po zarumienieniu, przewracamy
  • omlet gotowy 6. omlet gotowy !
  • nakładamy dżem 7. smarujemy ulubionym dżemem!
  • smacznego 8. kroimy, smacznego !

Porady

- często kupują płatki owsiane błyskawiczne, dodaje orzechy i blenduje. póżniej gotową mieszankę wrzucam do jajek - do swojego omleta dodaje jagody goji, można wrzucić też suszoną żurawine - wierzch smaruje najczęściej dżemem malinowym jednak można wybrać inną opcje: 1. serek wiejski z dżemem 2. serek wiejski z np. truskawkami, brzoskwiniami czy innym ulubionym owocem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować