To idealne rozwiązanie na nieoczekiwanych gości – wystarczy wyciągnąć z lodówki, pociąć według uznania i do piekarnika! Po 15 minutach mamy świeżutkie słone przekąski!
Oliwki zawijane w ciasto francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kroimy na paski wielkości ok. 1,5 x 15 cm.
2.Kładziemy po jednej oliwce na początku każdego paska, tak żeby połowa wystawał poza ciasto i powoli zawijamy tworząc niewielkie stożki. Każdy przekłuwamy wykałaczką, żeby się nie rozleciał.
3.Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy papryczką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na ok. 10-15 minut.
4.Więcej zdjęć znajdziecie na blogu Smaczny Kąsek.com:
http://www.smacznykasek.com/?p=933
Komentarze