Okruszkowe bajaderki

5 (179 ocen)

  • 50 min

Pyszny i szybki deser z czerstwego ciasta.

  • 50 min

Składniki:

  • 650 g ciasta (u mnie murzynek)
    kostka masła
    łyżka ulubionego aromatu
    łyżeczka spirytusu
    garść suszonej żurawiny
    3 łyżki wiórek kokosowych
    3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
    łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Bajaderka

Okruszkowe bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić np. w mikrofali. W pierwszej kojejności dodać do masła żurawinę, aby trochę się spulchniła. Odczekać kilka minut. Następnie wrzucić do tego pokruszone ciasto i resztę składników oprócz wiórków i płatków owsianych.
  • 2. Masę dokładnie wymieszać. Nabierać niewielkie porcje, lepić kulki i na końcu obtoczyć w wiórkach wymieszanych z płatkami.
  • 3. Schłodzić w lodówce lub krócej w zamrażalce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Wiórki kokosowe Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować