Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczne lekkie danie . Polecam osoba na diecie

  • 10 min

Składniki:


  • -2 filety z okonia
    -marchewka
    -cebula
    -zioła prowansalskie
    -pomidory w puszce
    -czosnek 1 ząbek
    -oliwa 1 łyżka
    -płatki chilli
    -sól
    -pieprz
    -ryż

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Podsmażamy . Dodajemy pokrojoną cebulę ,zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek. Pomidory miksujemy i wlewamy na patelnie. Mieszamy .Doprawiamy płatkami chilli ,sola i pieprzem do smaku .
  • 2. Na patelnie do sosu wkładamy filet z ryby nakrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu ,aż ryba będzie gotowa.
    Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu . Podajemy rybkę z sosem na ryżu .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy