Odwrócony czereśniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miksujemy jaja z cukrem. Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao ( wymieszane składniki ). Mieszamy składniki łyżką, dodajemy rozpuszczone masło. Przekładamy do formy prostokątnej. Pieczemy na papierze do pieczenia.
2.Po upieczeniu ścigamy papier i przekładamy biszkopt do formy na kek-sówkę.
3.Drylujemy czereśnie umyte i przekładamy na biszkopt do formy na kek sówkę.
4.Galaretki rozrabiamy w litrze wrzątku , mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.Tak do połowy formy wkładamy czereśnie .Stężałą galaretkę przelewamy na czereśnie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
5.Wyjmujemy zastygnięte ciasto odwrotnie już na talerz kroimy i podajemy .
Komentarze