Odwrócone ciasto z ananasem i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wysmarować masłem i wysypać cukrem.
2.Ułożyć plastry ananasa. W środek i w puste miejsca wcisnąć winogrono. Odstawić na bok.
3.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier. Do drugiej miski przełożyć margarynę i utrzeć mikserem na puszysty krem. Następnie dodawać po jednym jajku i cały czas miksować, dodać sok z ananasa. Partiami na przemian z mlekiem dodawać suche składniki i cały czas mieszać mikserem.
4.Gotowe ciasto wylać na ananasa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30-40 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Wyjąć z formy, nakryć talerzem i szybkim ruchem wyłożyć na talerz. Smacznego!
Komentarze