Ogórki z farszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne na śniadanie i kolację

  • 20 min

Składniki:

  • ogórek 3 szt
    jajka 4 szt
    szynka 4 plastry
    szczypiorek 1/2 pęczka
    majonez
    sól
    pieprz

Ogórki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki średniej wielkości (ja miałam gruntowe)umyć, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Łyżeczką wydrążyć środki z ogórków. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno pokroić. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Jajka, szynkę i szczypiorek połączyć niewielką ilością majonezu i doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na połówki ogórków.
    Można dodać trochę wydrążonego ogórka ale ostrożnie bo będzie rozrzedzał farsz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy