Ogórki z cebulą

4.5 (175 ocen)

  • 5 godz.

Znakomity pomysł do słoików.

  • 5 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    3 kg ogórków gruntowych
    300 g cebuli
    1 szklanka cukru
    1,5 łyżki soli

    Zalewa:

    2 l wody
    1,5 szklanki octu
    2 łyżki soli
    1/2 szklanki cukru

    Do słoików:

    chrzan w kawałkach
    po kilka ziaren pieprzu
    1/2 łyżeczki ziaren gorczycy
    baldachy kopru
    po 1 liściu laurowym
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki z cebulą 1. Ogórki pokroić w plastry 1/2-1 cm a cebulę w plasterki.
    Wszystko zasypać solą i cukrem.
    Odstawić na 5 godzin a potem odcisnąć i wkładać do słoików.
    Do każdego słoika dodać przyprawy.
    Zagotować składniki zalewy i gorącą wlać do słoików.
    Pasteryzować ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować