Ogórki w musztardowo-keczupowej zalewie

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Sprawdzą się na zimowe obiady lub kolacje

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków gruntowych
    3 marchewki
    4 ząbki czosnku

    ZALEWA
    2 szklanki wody
    4 łyżki octu
    6 łyżek ketchupu (u mnie "kotlin" pikantny)
    4 łyżki musztardy (u mnie "kamis" chrzanowa)
    1 łyżka gorczycy
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Ogórki w musztardowo-keczupowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki 1. Ogórki umyć dokładnie, odciąć końcówki i przekroić na pół. Większe na 4.
  • 2. Marchewkę i czosnek obrać i pokroić w plasterki.
    Słoiki wyparzyć i do każdego wkładać ogórki, pokrojoną marchewkę z czosnkiem.
    Zalewę zagotować i zalać nią ogórki w słoiczkach. Zakręcić i pasteryzować ok. 10 min od zagotowania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować