ogórki tarte do zupy na zimę

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

szybki w przygotowaniu przecier z ogórków na zimę do zupy ogórkowej,polecam również dla studiujących na swoim :)słoiczek przyda się na szybka zupę.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 kg ogórków 1/2 szklanki soli 4-5 łyżek stołowych kopru ,posiekanego 3-4 ząbki czosnku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki tarte do zupy na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na zupę w zimie 1. ogórki ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posiekać drobno koper i czosnek, dodać do ogórków ,wsypać sól ,pieprz .Wszystko wymieszać odstawić na godzinę. Po godzinie wkładać do słoiczków najlepiej małych np:170-200 ml. mocno zakręcić i gotowe.

Porady

przecier jest mocny w smaku dlatego lepiej kisić w małych słoiczkach i nie napełniać do końca bo będzie kipiało. Nie pasteryzować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować