Ogórki nadziewane makrelą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Można je jeść i jeść bez końca!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży słoik kiszonych ogórków
    1 wędzona makrela
    3 jajka
    pół małej cebuli
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz

Ogórki nadziewane makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Makrelę dokładnie obrać z ości i rozdrobnić widelcem. Ogórki przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne. Dwa małe ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka pokroić w malutką kosteczkę razem z cebulą. Natkę pietruszki drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć razem, doprawić do smaku. Nadziewać farszem połówki ogórków.

Porady

Do farszu można dodać kawałek bardzo drobno pokrojonej marynowanej czerwonej papryki.

Komentarze

Podobne przepisy