OGÓRKI KISZONE W BANIAKU

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Sposób na szybkie kiszenie ogórków.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 do 4 kg ogórków
    duża główka czosnku
    koper
    5 liści dębu
    5 liści orzecha
    kilka łodyg chrzanu
    15 liści wiśni
    5 liści winogrona
    5 łyżek soli
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki kiszone w baniaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć,włożyć do baniaka (butelce 5lirowej po wodzie),dodać przyprawy ,zalać wodą.Odstawić na około 2 tygodnie w ciemne miejsce,aż się ukiszą.Następnie baniak przywiązać sznurkiem i wrzucić do studni.Tak przechowywane ogórki są twarde i bardzo smaczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować