Ogórki duszone w śmietanie

4.98 (162 ocen)

  • 40 min

Przeglądając stare zapiski ,natknęliśmy się na świetny dodatek do dań głównych. Zachęcamy do wypróbowania.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg ogórków
    20 g mąki
    50 g masła
    250 ml śmietany 18%
    1 pęczek koperku
    1 pęczek natki pietruszki
    100 ml rosołu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.98 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ogórki duszone w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy ,kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w rondlu ,wkładamy ogórki i chwilę smażymy. Podlewamy rosołem i dusimy do ich miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką ,dodajemy do ogórków ,dokładnie rozprowadzamy. Posiekaną natkę i koperek dodajemy do ogórków , mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować