Ogórki chili

4.49 (199 ocen)

  • 40 min

Bardzo ostre ogóreczki wspaniałe do każdej potrawy

  • 40 min

Składniki:

  • 2, 5 kg ogórków
    4 łyżki soli
    8 łyżek oleju
    1,5 szklanki octu
    3 szklanki cukru
    2 łyżeczki chili
    1/2 główki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, odciąć czubki, pokroić w paseczki ćwiartki lub ósemki. Dać sól i wymieszać.Pozostawić na 6 godzin. ( Potem odcisnąć ogórki ).
    Olej, ocet, cukier, zagotować aby rozpuścił się cukier. Zalać ogórki i zostawić na 12 godzin. Posypać chili i czosnkiem pokrojonym w plasterki. Nałożyć do słoików i zalać zalewą. Nie Pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować