Ogórkowe Mielone

5 (180 ocen)

Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)

Składniki:

  • 25 dkg mięso wieprzowe (ja miałam od szynki)
    25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
    3 duże ogórki konserwowe
    1 bułka (czerstwa)
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 jako
    olej do smażenia
    bułka tarta
    sól,pieprz(wg.uznania)
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Ogórkowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy. Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
  • 2. Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo oraz odciśnietą bułkę i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na gładka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować