Zupa ogórkowa light

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa przez mnie troszkę zmodyfikowana na potrzeby szybkiego gotowania (na wodzie zamiast rosole)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 średniej wielkości ogórki kiszone
    1łyżka masła
    1l wody
    1duża marchew
    1 mała pietruszka
    kawałek selera
    koperek
    2 średniej wielkości ziemniaki
    sól,pieprz,kucharek
    śmietana 18% ok 1łyżka

Zupa ogórkowa light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0it7m0l 1. Do garnka z wodą wkładamy starte na dużych oczkach warzywa (marchew,pietruszkę i seler) i ziemniaki pokrojone w kostkę oraz większą cześć posiekanego koperku,sól i kucharek.Gotować do miękkości ziemniaka.Na patelni rozgrzać masło dodać starte na dużych oczkach ogórki,podsmażyć ok 10min.Podsmażone ogórki włożyć do zupy ,dodać śmietanę,zagotować.Doprawić solą i pieprzem do smaku ewentualnie dolać wody z kiszonych ogórków, posypać pozostałą częścią koperku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy