OGÓRECZKI MAŁOSOLNE Z "PAZUREM"

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

dla smakoszy ogórków kiszonych --na pikantnie :)

  • 30 min

Składniki:

  • ZALEWA:
    Na 1 litr wody
    1 łyżka soli
    DO KAŻDEGO SŁOIKA:
    koper
    czosnek
    chrzan
    mała papryczka chili
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogóreczki małosolne z "pazurem" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogóreczki myjemy.Do każdego słoika wkładamy 2-3 ząbki czosnku,koper,kawałek chrzanu.Papryczkę przekroić na pół, wydrążyć pestki.pokroić na pół lub w słupki.Ogóreczki układamy w słoikach ścinanym czubkiem do dołu wkładamy kawałki papryczki i zalewamy zalewą. Wodę z solą należy zagotować-gorącą zalewą zalewamy ogóreczki,zakręcamy i odstawiamy do ukiśnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować