Ognisty kurczak z grilla

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne kawałki kurczaka z grilla. Posmakuje wszystkim.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg podudzi i pałek z kurczaka
    6 łyżek oleju
    2 łyżeczki wędzonej papryki (może być również papryka ostra)
    1 łyżeczka soli cebulowej (może być również sól czosnkowa)
    1 łyżeczka suszonego czosnku
    1 kopiasta łyżeczka przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z grilla Grill

Ognisty kurczak z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Polać olejem, dodać wszystkie przyprawy oraz przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Mięso piec na rumiano na mocno rozgrzanym grillu do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować