1.Pieczemy biszkopt. Blaszka 24x36 cm. Odstawiamy do wystudzenia, następnie przekrawamy na dwa placki. Jedną smarujemy kremem Nutella.
2.Masa grysikowa: gotujemy mleko z cukrem, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy kaszę mannę. Mieszamy trzymając na małym ogniu. Gęstą masę odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy z margaryną i cukrem pudrem, dodajemy także 2 łyżki kemu Nutella.
3.Przygotowujemy galaretki: rozpuszczamy w 2,5 szklanki wody, ostawiamy do stężenia.
4.Ułożenie ciasta: biszkopt - 3/4 kremu - biszkopt posmarowany Nutellą - 1/3 kremu - biszkopty namoczone w mleku oraz pokrojone w paski brzoskwinie - tężejące galaretki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego ! :)
Komentarze