Niebiańskie raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:Białka ubijamy, dokładamy cukier oraz żółtka. Do puszystej masy dolewamy wodę. Całość delikatnie łączymy z mąką i proszkiem. Pieczemy w 180˚C przez około 15 min.
Należy upiec 2 takie biszkopty
2.Wkładka kokosowa:Białka ubijamy na sztywno, dokładamy stopniowo cukier. Do sztywnej masy dokładamy sypkie składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy około 30 min w 180°C.
3.Masa: Połowę mleka gotujemy z cukrem. Pozostałą część mieszamy z mąką, budyniem, żółtkami. Gotujemy budyń. Studzimy,
Ucieramy masła. Dodajemy budyń. Na koniec wlewamy zaparzoną wcześniej i przestudzoną kawę rozpuszczalną oraz alkohol. Masę dzielimy na 3 części.
4.Śmietanka
Biszkopty kruszymy, czekoladę trzemy na tarce. Mieszamy razem pokruszone biszkopty, czekoladę oraz kokos. Schłodzoną śmietankę ubijamy ze śnieżką na sztywno. Wlewamy adwokat, wsypujemy sypkie składniki. Na koniec wlewamy ostudzona żelatynę i dokładnie mieszamy.
Komentarze