Niezawodny lukier do ciast

4.5 (182 ocen)

zawsze wychodzi. dla urozmaicenia można dodawac barwniki spożywcze

Składniki:

  • 3 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki ciepłej wody
    ok 250 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Niezawodny lukier do ciast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z cytryny wymieszać z wodą. Stopniowo dodawać cukier puder cały czas mieszając!!
  • 2. Dodajemy tyle cukru pudru by lukier był konsystencji śmietany.

Porady

Do lukru można dodać przeróżne barwniki , tak jak u mnie np zielony

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować