Narodowy biało- czerwony deser

4.5 (150 ocen)

  • 10 min

Smaczny, szybki deser. Gości u nas w czasie kibicowania polskim sportowcom.

  • 10 min

Składniki:

  • 50 dag serka homogenizowanego bezsmakowego
    1 opakowanie galaretki truskawkowej
    ok. 25 dag świeżych lub mrożonych truskawek
    3 łyżki cukru pudru
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Narodowy biało- czerwony deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy galaretkę w ilości wody takiej, jaka jest podana na opakowaniu. Studzimy.
  • 2. Truskawki, świeże myjemy, obieramy z szypułek, dzielimy na cząstki. Mrożone zaś wysypujemy na sitko i posypujemy cukrem pudrem, ok. 1 łyżki.
  • 3. Serek homogenizowany łączymy z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Ucieramy.
  • nakładanie galaretki i serka do pucharków 4. Przygotowujemy szklane przezroczyste salaterki.
    Układamy na przemian: serek, galaretkę, owoce.
  • deser biało- czerwony w pucharkach 5. Deser wkładamy do lodówki w celu stężenia.
  • biało- czerwony deser podano 6. Smacznego :)

Porady

W okresie letnim, dodajemy mniej wody do rozpuszczenia galaretki. Zamiast truskawek możemy użyć innych miękkich ulubionych owoców. Serek bezsmakowy, możemy zastąpić waniliowym. W wersji dla dorosłych możemy wlać do deseru na wierzch- alkohol. Czas podany bez schładzania galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować