Napój kawowo-jagodowy (z kawą zbożową)

5 (176 ocen)

  • 10 min

Kolejna kawowa propozycja to kawa mrożona o smaku jagodowym. Cudo! Podoba mi się i wyglądem (za oddzielone warstwy) i smakowo jest wspaniała! Ten kawowy napój owocowy to nie tylko świetna alternatywa dla kawy jako takiej, ale też propozycja pysznego deseru, także dla dzieci ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżeczki kawy zbożowej
    1,5 szkl. mleka sojowego
    5 łyżek mrożonych jagód
    3 łyżeczki ksylitolu*
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kawy Kawa mrożona

Napój kawowo-jagodowy (z kawą zbożową) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę Inkę zaparzamy w szklance gorącej wody, słodzimy (*wsypałam 3 łyżeczki, bo miałam dosyć kwaśne jagody, więc dostosujcie ilość do własnych upodobań). Jedną szklankę mleka sojowego wlewamy do blendera, miksujemy, aby je spienić, dodajemy jagody i ponownie miksujemy, aby powstał jednolity koktajl. Przelewamy go do dwóch szklanek. Inkę ostrożnie cienkim strumieniem (lub przez łyżkę) wlewamy do jagodowego napoju. Po chwili zacznie opadać i utworzą się dwie warstwy. Pozostałe pół szklanki mleka sojowego ubijamy i od razu nakładamy powstałą pianę na wierzch w obu szklankach. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kawa Kawa zbożowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować