Nalewka z Aronii

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Sprawdzony przepis

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kilogram dojrzałych, umytych i osuszonych owoców aronii

    0,5 kilograma cukru

    1 laska wanilii

    1,5 litra spirytusu 70%
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka z aronii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Owoce aronii wsypujemy do dużego słoja, zasypujemy cukrem, dodajemy przyprawy i zalewamy alkoholem.

    2. Macerujemy w ciepłym miejscu przez 2 tygodnie i co 2-3 dni potrząsamy słojem.

    3. Po dwóch tygodniach filtrujemy i rozlewamy do butelek.

    4. Aroniówka powinna dojrzewać przez co najmniej 3 miesiące.

Porady

Owoce można wczesniej zamrozic

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować