Nalewka z agrestu i czerwonych porzeczek

4.47 (193 ocen)

  • 16 godz. 39 min

Bardzo smakowita

  • 16 godz. 39 min

Składniki:

  • 1 kilogram agrestu
    0,5 kilograma czerwonych porzeczek
    3/4 kilograma cukru
    750 ml wody mineralnej niegazowanej
    0,5 litra spirytusu
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole Nalewki

Nalewka z agrestu i czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, oczyścić. Porzeczki poodrywać od gałązek. Wrzucić owoce do dużego słoja. Zasypać cukrem. Dobrze wymieszać, odstawić na noc.

    Następnie wlać wodę i spirytus i odstawić na min 2 miesiące - co jakiś czas przemieszać. Przecedzić i przefiltrować i zlać do butelek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Nalewka Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować