Naleśnik ze szpinakiem nadziewany mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła gotujemy na parze, żeby był al dente.
Cebulę kroimy w półksiężyce i szklimy na odrobinie oleju, dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i obieramy kroimy w księżyce.
Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, a kukurydze odsączamy. Do dajemy do mięsa wszystkie warzywa i łyżeczkę papryki słodkiej, odrobinę ostrej i łyżeczkę vegety natur. Wszystko dusimy, aż papryka zmięknie
2.Cisto naleśnikowe:
do wysokiej miski wrzucamy wszystkie składniki bez szpinaku. Miksujemy. Ciasto musi być lejące, ale nie za rzadkie, można dodać łyżkę oleju do ciasta. Na końcu mieszamy ze szpinakiem i smażymy placki.
3.cacyki:
ogórki obieramy i tarkujemy na dużych oczkach. Odsączamy wodę z nich i solimy. Następnie dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez wyciskacz. Mieszamy z jogurtem greckim
4.Na naleśnika nakładamy farsz i skłądamy na pół. Na górna część kładziemy cacyki według uznania.Pychota
Komentarze