Naleśniki ze szpinakiem i pomidorową salsą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniała alternatywa na piątkowy obiad i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto: 1 litr mleka, pół szklanki wody, 3 jajka, pół łyżeczki soli, mąki pszennej tyle żeby ciasto miało gęściejszą konsystencję

    Składniki na szpinak: 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny, 20 dag sera tłustego

    Składniki do sosu: 3 duże pomidory, 2 łyżki masła lub oliwy, 1 cebula, natka pietruszki, szczypta pieprzu cayene, łyżka koncentratu pomidorowego i łyżka ulubionego ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta wymieszać i smażyć naleśniki. Szpinak udusić na patelni z dodatkiem pozostałych składników. Oprócz twarożku. Jak woda odparuje ściągnąć z ognia i twarożek wymieszać ze szpinakiem.

    Pomidory sparzyć obrać, cebulę obrać- pokroić wszystko w kostkę. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać pomidory. Dusić aż odparuje sok z pomidorów i dodać pozostałe składniki. Wymieszać i dusić jeszcze 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować