Naleśniki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką, uwielbiam poznawać nowe smaki.

Składniki:

  • Naleśniki: szkl. mleka
    ● 2 jajka
    ● szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. wody
    ● sól
    Sos beszamelowy: łyżka
    masła
    ● łyżka mąki
    ● 3/4 szkl. mleka
    ● sól
    ● gałka muszkatołowa
    ● pieprz
    Sos pomidorowy: cebula
    ● 100 g przecieru pomidorowego
    ● ząbek czosnku
    ● oliwa
    ● sól
    ● pieprz
    ● suszona bazylia
    Nadzienie: 600 g szpinaku mrożonego
    ● sól
    ● pieprz

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto i smażymy
    cienkie naleśniki. Zasmażkę z
    masła i mąki rozprowadzamy
    zimnym mlekiem, gotujemy na
    małym ogniu, mieszając, aż
    zgęstnieje. Doprawiamy.
  • 2. Na oliwie dusimy cebulę
    i czosnek. Dodajemy przecier,
    doprawiamy solą, pieprzem
    i bazylią. Szpinak dusimy ok.
    15 minut. Dodajemy sos beszamelowy
    i przyprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy