Nalesniki zapiekane z serem i rodzynkami

4.5 (143 ocen)

naleśniki

Składniki:

  • 3/4 szkl mąki
    3 jajka
    olej
    1,5 szkl mleka
    50 dkg zmielonego twarogu
    10 dkg cukru pudru
    2 łyżki rodzynek
    skórka otarta z połowy cytryny
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    masło do formy
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Nalesniki zapiekane z serem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, 2 jajek, 1 łyżki oleju, mleka i szczypty soli rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Usmaż naleśniki. Rodzynki zalej wrzątkiem. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem, waniliowym oraz 1 żółtkiem. Wymieszaj z odsączonymi rodzynkami i skórką z cytryny. Ubij pianę z białka i dodaj do masy serowej. Masą smaruj naleśniki i zwijaj w rulony. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż w niej naleśniki obok siebie i piecz 180 stopni 20 min. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować