Naleśniki z razowymi gniazdkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Naleśniki ze spaghetti, które trochę smakują jak omlet, są smaczne i w sam raz na mniejszy, letni obiad. Ser może nadać im charakterystyczny, nasz ulubiony smak, bo jego wybór należy do Was.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki na 4 naleśniki:
    250 g spaghetti orkiszowo - razowego

    Naleśniki:
    8 jajek, u mnie organiczne
    200 g żółtego sera, startego
    1 łyżeczka oregano
    Sól morska i kolorowy pieprz do smaku

    Nadzienie:
    500 g pieczarek, u mnie brązowe
    200 ml mleka ryżowego, albo ryżowo - sojowego
    2 cebule
    2 pomidory
    Olej do smażenia
    Sól morska i kolorowy pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Dania z makaronem

Naleśniki z razowymi gniazdkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z razowymi gniazdkami 1. Spaghetti ugotować w/g przepisu producenta.
  • 2. Po ugotowaniu wypłukać w gorącej wodzie i odstawić.
  • Naleśniki z razowymi gniazdkami 3. Pieczarki i cebule drobno pokroić i usmażyć na patelni. Odstawić.
  • 4. Jajka lekko zmiksować, dodać mleko, a na końcu ser i przyprawy. .
  • Naleśniki z razowymi gniazdkami 5. Pomidory pokroić na cienkie plastry.
  • 6. Rozgrzać patelnię, dodać odrobinę oleju, zmniejszyć gaz o połowę, nawijać spaghetti na widelec formując gniazdka i kłaść na patelnię.
  • Naleśniki z razowymi gniazdkami 7. Pomiędzy "gniazdka" wylewać ciasto naleśnikowe.
  • 8. Na gniazda kłaść po plasterku pomidora, a na pomidora, po łyżce nadzienia rozsypując je nieco dookoła.
  • 9. Przykryć pokrywką i zostawić na ok. 5 minut. Gotowe zsuwać z patelni na talerz.
  • Naleśniki z razowymi gniazdkami 10. Powtarzać tę czynność jeszcze trzy razy, albo do skończenia się ciasta
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować