Naleśniki z parówką

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Pyszne i bardzo szybkie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    ok 4 łyżek mąki
    3 jajka
    Sól
    Bułka tarta
    5 parówek (babuni)
    3 ogórki kiszone
    2 połówki papryki konserwowej
    ½ cebuli
    10 plasterków sera żółtego
    (składniki na 10 naleśników)
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę, jedno jajko wymieszać dodać szczyptę soli oraz mąkę tak aby była odpowiednia gęstość. Usmażyć naleśniki. Poczekać aż odrobinę przestygną aby ser się nie rozpuścił. Ogórka i paprykę pokroić w cienkie paski(słupki) tak aby było ich po 10. Cebulę posiekać w cienkie piórka. Parówki obrać z osłonki i przekroić na pół.
  • Staramy się zająć jak najmniej miejsca. 2. Na naleśnika położyć plasterek sera, pół parówki i tuz za nią pasek papryki ogórka i cebulę.
  • Zawijanie naleśników 3. Następnie dość cienko zwinąć zaczynając od boków aby nic nie wypadało a następnie w rulonik.
  • smażenie 4. Roztrzepać dwa jajka dodać odrobinę soli i pieprzu. Panierować naleśniki w jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju przez ok 10 minut tak aby parówka troszkę się zagrzała z ser rozpuścił. Można jeść same a także z ketchupem.

Porady

Pamiętajmy aby opanierowane naleśniki położyć na dobrze rozgrzany olej w przeciwnym wypadku naleśniki zanim zaczną się smażyć zdążą wchłonąć olej przez co będą bardziej tłuste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować