Naleśniki z lodową i wędzonym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Cebulę i liście bazylii drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę z bazylii i zeszklić. Obie papryki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Cukinię także drobno pokroić. Dodać razem z papryką na patelnie, dodać 2-3 łyżki wody i dusić warzywa do miękkości.
2.Sałatę pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać na patelnię. Dusić aż sałata znacznie zmniejszy swoją objętość.
3.Mięso oddzielić od kości i pokroić w małą kostkę. Dodać do warzyw i dusić aż wszelkie płyny na patelni odparują. Doprawić do smaku. Zdjąć z patelni i delikatnie przestudzić.
4.Wykonanie: Na naleśnik nałożyć obficie farsz i rozsmarować go. Zwinąć w rulon . Panierować w jajku i bułce i obsmażyć na złoto z obu stron. Smacznego!
Komentarze