Naleśniki z kaszanką

4.5 (179 ocen)

  • 60 min

Smaczne i bardzo sycące danie. To ulubiony przepis na naleśniki mojego brata- Maćka(10lat).

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO: 5 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 3\4 szklanki mleka, do smażenia:1 łyżka oleju, do posypania naleśników: 2 łyżki parmezanu.
    NADZIENIE: 20 dag kaszanki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 dag masła.
    SOS: 2 pomidory, 1\2 cebuli, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oleju, 1\2 łyżeczki oregano, sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Jajko, mleko oraz mąkę zmiksować, na rozgrzanym tłuszczu usmażyć naleśniki.
    NADZIENIE: Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać podrobioną kaszankę.
    SOS:cebulę i czosnek obrać, a następnie posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę i poddusić na oleju wraz z czosnkiem, cebulą i oregano. Przyprawić sola i pieprzem.
    Usmażone naleśniki pokryć nadzieniem, zwinąć w ruloniki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i posypać serem. Zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Porady

Zamiast sosu z pomidorów można użyć gotowego sosu do spaghetti w torebce i zamiast parmezanu można użyć zwykłego sera żółtego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować