Naleśniki z kaszą gryczaną zapiekane pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do naczynia wlać wodę, mleko, jajka i zmiksować. Dodawać stopniowo mąkę. Na koniec wmieszać zioła prowansalskie. Ciasto odstawić na 10 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki.
2.Ogórki osączyć i pokroić w kostkę. Grzybki pokroić w drobną kosteczkę. Dodać to do ugotowanej kaszy. Serek topiony pokroić w kostkę. Dodać do farszu. Doprawić do smaku. Na naleśniki nakładać farsz i zwijać w ruloniki.
3.Sos: w małym garnku rozpuścić masło, dodać mąkę i na koniec mleko. Doprawić do smaku.
4.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać w nim naleśniki. Przykryć sosem beszamelowym. Na wierzchu ułożyć kilka plasterków żółtego sera. Zapiekać w temp. 200 stopni około 20 - 30 minut.
Komentarze