Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i sera

4.5 (154 ocen)

Pyszne naleśniki z dodatkiem zdrowej kaszy i twarogu.

Składniki:

  • *na ciasto
    - 1 i 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
    - 2 jajka
    - 1,5 szklanki mleka
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - sól
    *na nadzienie
    - 100g kaszy gryczanej
    - 200g zmielonego twarogu
    - 1 cebula
    - 2 łyżki kwaśnej śmietany
    - 1 jajko
    - sól i pieprz
    - oliwa
    - szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta zaczynamy od zmiksowania jajek z mlekiem, oliwą, mąką i szczyptą soli. Kaszę gotujemy na sypko, studzimy. Następnie mieszamy ją z twarogiem, jajkiem, z posiekaną i podsmażoną cebulą, śmietaną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy cienkie naleśniki. Każdy smarujemy farszem z kaszy, zawijamy w rulony, związujemy szczypiorkiem i podsmażamy, aby były lekko chrupkie i jajko w farszu się ścieło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować