Naleśniki z brokułami i fetą

4.43 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podaję je z rukolą. Dzięki temu są bardziej pikantne i mają dużo witamin.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    ● 250 ml mleka
    ● jajko
    ● łyżka oleju
    ● 10 dag mąki pszennej
    ● szczypta soli
    ● olej do smażenia
    Sos czosnkowy:
    ● ok. 350 ml jogurtu naturalnego
    ● 2 ząbki czosnku
    ● pieprz, oregano
    Farsz:
    ● brokuł
    ● op. sera feta
Wystaw ocenę:

4.43 (167 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z brokułami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: składniki miksujemy
    i odstawiamy na 20 minut.
    Na teflonowej patelni
    smażymy na jak najmniejszej
    ilości tłuszczu cienkie
    naleśniki.
  • 2. Sos: czosnek obieramy
    i drobno siekamy. Dodajemy
    do jogurtu. Doprawiamy pieprzem
    i oregano.
  • 3. Brokuł myjemy, dzielimy
    na różyczki i gotujemy na
    parze. Ser kroimy w kostkę.
    Na każdego naleśnika kładziemy po porcji brokułów
    i sera. Polewamy 3/4 sosu
    i zwijamy w rulon. Wierzch
    dekorujemy resztą sosu.

Porady

Aby urozmaicić farsz, dodaję posiekane czarne oliwki lub płatki migdałów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować