Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Świetna alternatywa dla tradycyjnych naleśników!Wypełnione farszem z wędzonej makreli i ciągnącej się mozzarelli są niesamowicie sycące.Przysmażone na masełku wyglądają tak , że nikt się im nie oprze!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka – 1 szkl

    * mleko – 2 szkl

    * jajko – 2 szt

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * sól – 1 szczypta

    * olej – ok. 70 ml

    FARSZ:

    * wędzona makrela – 1 duża lub 2 mniejsze

    * duża cebula – 1 szt

    * mozzarella – 1 szt

    * sól – do smaku

    * pieprz – do smaku

    * papryka – do smaku

    * masło – 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    NALEŚNIKI:

    Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy.

    Smażymy średniej wielkości naleśniki.

    Odkładamy w ciepłe miejsce.

    FARSZ:

    Cebulkę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na łyżce masła.

    Makrelę oczyszczamy z ości , drobno siekamy , dodajemy podsmażoną cebulkę wraz z tłuszczem.

    Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

    CAŁOŚĆ:

    Na naleśnikach układamy farsz rybny , przykrywamy pokrojoną mozzarellą , zamykamy w koperty.

    Przed podaniem podsmażamy na maśle , tak by ser się roztopił a naleśniki zrumieniły.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować