Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

4.46 (204 ocen)

Pyszne, zdrowe, chrupiące

Składniki:

  • 12 naleśników usmażonych wg własnej ulubionej receptury
    farsz:
    1 paczka 400-450 g mrożonego szpinaku ( jeśli jest świeży to jak najbardziej)
    1 łyżka masła do przysmażenia szpinaku
    250 g półtłustego twarogu
    2 zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz i maggi w płynie do smaku
    olej do podpieczenia gotowych naleśników
Wystaw ocenę:

4.46 (204 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0scdr6n 1. Usmażyć dość cienkie naleśniki i odstawić, w tym czasie czasie przygotować farsz.

    Szpinak przesmażyć na rozgrzanym maśle aż do całkowitego zredukowania wody,dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i maggi, na koniec dodać pokruszony twaróg i wymieszać.

    Gotowym farszem nadziewać naleśniki, przed podaniem przysmażyć na gorącym oleju, tak aby były rumiane i chrupiące.

    Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować