12 naleśników usmażonych wg własnej ulubionej receptury
farsz:
1 paczka 400-450 g mrożonego szpinaku ( jeśli jest świeży to jak najbardziej)
1 łyżka masła do przysmażenia szpinaku
250 g półtłustego twarogu
2 zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz i maggi w płynie do smaku
olej do podpieczenia gotowych naleśników
Naleśniki z twarogiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć dość cienkie naleśniki i odstawić, w tym czasie czasie przygotować farsz.
Szpinak przesmażyć na rozgrzanym maśle aż do całkowitego zredukowania wody,dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i maggi, na koniec dodać pokruszony twaróg i wymieszać.
Gotowym farszem nadziewać naleśniki, przed podaniem przysmażyć na gorącym oleju, tak aby były rumiane i chrupiące.
Komentarze